Pilih halaman

Aya seueur publisitas ngeunaan kumaha sunat langkung saé pikeun kaséhatan lalaki. Tapi éta bener?

Ieu bagian 2 tina séri kami ngeunaan mitos sunat.

CATETAN: Panulis kalungguhan nyaéta Lillian Dell'Aquila Cannon

Mitos: Anjeun kudu nyunatan orok sabab hésé pisan ngajaga sirit orok bersih.

Cék kanyataan: Dina orok, kulup lengkep ngahiji sareng sirah sirit. Anjeun teu tiasa sareng teu kedah ditarik deui pikeun ngabersihan, sabab ieu bakal nyababkeun nyeri anak anjeun sareng sami sareng nyobian ngabersihan jero heunceut awéwé. Kulup orok dirancang sampurna pikeun ngajaga sirah sirit sareng nyegah asupna tai. Sadaya anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta ngabersihan luar sirit sapertos ramo.

Mitos: Budak ngora henteu ngabersihan handapeun kulup sareng kaserang inféksi.

Pariksa kanyataanana: kulup misahkeun sareng mundur sorangan antara umur 3 sareng pubertas. Méméh ditarik sorangan, éta ngabersihkeun luar kawas ramo. Sakali deui retracts sorangan, éta cleans sorangan bari anak nyokot mandi atawa mandi. Sakali budak lalaki manggihan fitur anyar metot ieu sirit na, anjeunna mindeng retracts kulup sorangan bari mandi atawa mandi, sarta anjeun bisa ajak anjeunna bilas. Tapi anjeun teu kedah nganggo sabun sabab ngaganggu kasaimbangan alam sareng ngaganggu pisan. Aya nanaon husus pikeun kolotna ngalakukeun. Kalolobaan budak ngora boga pancen euweuh masalah maén kalawan sirit maranéhanana di pancuran atawa di mana waé nu sejenna! Leuwih hese ngajar budak kuring nyeuseuh buuk ti batan ngurus sirit. (Camille 2002)

Mitos: Sirit anu teu disunat gaduh bau busuk.

Pariksa kanyataanana: Kanyataanna, smegma dihasilkeun ku aurat duanana awéwé jeung lalaki salila taun childbearing maranéhanana. Smegma diwangun ku sebum jeung sél kulit jeung lubricates nu foreskin jeung glans di lalaki, kitu ogé tiung clitoral jeung labia jero di awéwé. Ieu rinses kaluar salila mandi normal sarta henteu ngabalukarkeun kanker atawa masalah kaséhatan séjénna.

Mitos: "Mamang kuring henteu disunat sareng terus kaserang inféksi sareng kedah disunat nalika dewasa. «

Parios kanyataanana: Naséhat médis tiasa langkung milih inféksi dina lalaki anu henteu disunat. Sajumlah alarming dokter teu sadar ngembangkeun kulup normal, sarta aranjeunna (salah) ngabejaan kolotna pikeun narik balik kulup orok sarta ngumbah eta di jero unggal robah popok. Ngalakukeun ieu cimata kulup sareng jaringan (disebut synechiae) anu nyambungkeun kana sirah sirit, nyababkeun parut sareng inféksi.

Misinformation utamana kaprah dina taun 1950-an jeung 1960-an, nalika lolobana orok anu disunat sarta kami teu nyaho teuing ngeunaan miara sirit gembleng, nu naha carita salawasna ngeunaan paman batur. 'KA. Ngalakukeun ieu ka budak lalaki bakal sapertos nyobian ngabersihkeun jero heunceut awéwé kalayan swab katun saatos unggal ganti popok. Tinimbang nyegah masalah, prakték sapertos bakal nyababkeun masalah ku ngenalkeun baktéri ngabahayakeun. Inget, manusa ngalobaan ti sato, jadi euweuh bagian awak nu merlukeun perawatan husus bakal salamet tekanan évolusionér. Alat kelamin manusa sacara saé ngabersihkeun diri sareng henteu ngabutuhkeun perawatan khusus.

Mitos: Anak kuring didiagnosis phimosis sahingga kedah disunat.

Pariksa kanyataanana: Phimosis hartina kulup teu ditarik balik. Kusabab kulup budak lalaki sacara alami henteu tiasa ditarik, mustahil pikeun mendiagnosis phimosis dina budak lalaki. Diagnosis orok sapertos kitu dumasar kana inpormasi anu salah sareng sering dilakukeun pikeun mastikeun cakupan asuransi sunat di nagara-nagara dimana sunat orok rutin henteu katutup.

Malah sabagian lalaki sawawa mibanda kulup anu henteu mundur, tapi salami henteu ngaganggu hubungan seksual, éta henteu kunanaon, sabab urination nyalira ngabersihkeun jero kulup.

Phimosis ogé tiasa diubaran sacara konservatif kalayan krim stéroid sareng kencang buatan manusa anu lembut, upami hoyong, atanapi langkung parah, kalayan sumbing dina kulup, tinimbang sunat pinuh. . (Ashfield 2003) Kaputusan perlakuan ieu tiasa sareng kedah dilakukeun ku manusa dewasa.

Mitos: Budak anu henteu disunat langkung seueur inféksi saluran kemih (ISK).

Pariksa kanyataan: klaim ieu dumasar kana ulikan anu nalungtik rékaman orok dilahirkeun di rumah sakit (Wiswell 1985). Panalitian ngagaduhan seueur masalah, kalebet kanyataan yén éta henteu ngitung sacara akurat upami orok disunat atanapi henteu, upami aranjeunna prématur sahingga langkung rentan ka inféksi sacara umum, upami aranjeunna disusuan (nyusuan ngajaga tina inféksi kemih) sareng upami na. kulup parantos dicabut sacara paksa (anu tiasa ngenalkeun baktéri ngabahayakeun sareng nyababkeun UTI) (Pisacane 1990). Saprak harita, geus loba studi anu némbongkeun euweuh panurunan dina UTIs kalawan sunat atawa paningkatan dina UTI sanggeus sunat. Ku alatan éta, sunat henteu dianjurkeun pikeun nyegah inféksi saluran kemih (Thompson 1990). Katresna ngagaduhan tingkat UTI anu langkung luhur tibatan budak lalaki, tapi nalika awéwé ngagaduhan UTI, anjeunna ngan ukur resep antibiotik. perlakuan sarua lumaku pikeun barudak.

Mitos: sunat nyegah HIV/AIDS.

Pamariksaan kanyataan: Tilu panilitian anu dilakukeun di Afrika sababaraha taun ka pengker anu nyatakeun yén sunat nyegah AIDS sareng sunat sami épéktip salaku vaksin anu 60% efektif (Auvert 2005, 2006). Panaliti ieu ngagaduhan seueur cacad, kalebet kanyataan yén aranjeunna dieureunkeun sateuacan hasil lengkep dipikanyaho. Aya ogé sababaraha panilitian anu nunjukkeun yén sunat henteu nyegah HIV (Connolly 2008). Seueur masalah anu dipertaruhkeun dina panyebaran STDs, sahingga hésé pikeun ngageneralisasi hasil tina hiji populasi ka anu sanés.

Di Afrika, dimana panilitian panganyarna parantos dilakukeun, transmisi HIV lumangsung utamina ngaliwatan hubungan seksual antara lalaki sareng awéwé, tapi di Amérika Serikat dikirimkeun utamina ngaliwatan paparan getih (sapertos ngabagi jarum) sareng hubungan seksual antara lalaki. Sunat lalaki henteu ngajaga awéwé ngalawan HIV atanapi lalaki anu berhubungan seks sareng lalaki (Wawer 2009, Jameson 2009).

Parah deui, alatan publisitas sabudeureun studi Afrika, lalaki di Afrika ayeuna mimiti yakin yén lamun maranéhna disunat maranéhna teu kudu make kondom, nu bakal ngaronjatkeun panyebaran HIV (Westercamp 2010). Malah dina pangajaran kalawan épék paling nguntungkeun tina sunat, pangaruh pelindung éta ngan 60%; lalaki tetep kudu make kondom pikeun ngajaga diri jeung pasangan maranéhanana ti HIV.

Di Amérika Serikat, nalika wabah AIDS taun 1980-an sareng 1990-an, sakitar 85% lalaki sawawa disunat (angka sunatna langkung luhur tibatan di Afrika), tapi HIV masih nyebar.

Éta ogé penting pikeun ngarti yén lalaki dina studi Afrika éta sawawa tur volunteered pikeun sunat. Orok disunatan teu boga pilihan tapi mutuskeun sorangan.

Mitos: Nyunatan patut sabab bisa nyalametkeun nyawa.

Cék Kanyataan: Pikir Kanker Payudara - Aya kamungkinan 12% yén awéwé bakal kaserang kanker payudara salami hirupna. Nyoplokkeun tombol payudara nalika kalahiran bakal nyegah ieu, tapi teu saurang ogé bakal ngajengkeun ngalakukeun ieu ka orok. Ieu masih dianggap ngareureuwas nalika hiji awéwé dewasa milih boga mastectomy prophylactic sabab manehna mawa gén pikeun kanker payudara, tapi éta pilihan pribadi dumasar kana ngaronjat résiko kangker. Résiko saumur hirup kaserang HIV kurang ti 2% pikeun lalaki sarta bisa diréduksi jadi ampir 0% ku cara maké kondom (Hall 2008). Janten kumaha urang tiasa ngajengkeun sunat prophylactic pikeun orok lalaki?

Item sarupa

Naséhat praktis pikeun lalaki kapangaruhan ku sunat

Cilaka psikologis tina sunat

Bias Budaya sareng Henteu Ilmiah Pro-Sunat: Ahli

Étika jeung ékonomi sunat

Sunat: realitas sosial, seksual jeung psikologis

Mitos Sunat Séjén anu Anjeun Percaya: Kabersihan sareng Panyakit Kaserang

Mitos Ngeunaan Sunat nu Anjeun meureun Mikir Ngeunaan

Pamakéan cookies

Halaman wéb ieu nganggo cookies supados anjeun ngagaduhan pangalaman pangsaéna. Upami anjeun neraskeun ngotéktak anjeun masihan ijin pikeun panarimaan cookies anu disebut tadi sareng panarimaan kami kabijakan cookie, klik link pikeun inpo nu leuwih lengkep

narima
Bewara Cookie