Pilih halaman

A artikel panganyarna nanya kumaha lalaki bisa ngalaporkeun leuwih hubungan seksual (jeung mitra seksual) ti awéwé. Hayu atuh naroskeun patarosan anu sanés: naha urang sadayana henteu leuleus sabab rata-rata dina dua suku?

Anjeun meureun wondering kumaha jalma bisa boga kirang ti dua suku rata-rata. Jawabanna, tangtosna, sanaos seuseueurna jalma gaduh dua suku, sababaraha anu ngan ukur hiji, sareng langkung seueur anu henteu gaduh. Tapi teu saurang ogé boga tilu atawa leuwih suku, jadi jumlah rata-rata suku pikeun manusa ngan di handapeun dua. Tapi, modus, jumlah suku pangseringna encountered, nyatana dua.

Anjeun kedah ngadamel bédana anu sami pikeun ngabéréskeun naon anu anjeun tiasa nyebat kasalahan rata-rata ngeunaan jumlah pasangan seksual. Ieu pamadegan yén, "Pikeun pasangan heterosexual, jumlah pasangan ngan perlu saimbang. Celahna asalna tina kacenderungan lalaki pikeun ngagede-gedekeun sareng sieun awéwé dicap disparagingly.

Tapi mertimbangkeun komunitas 10 pasangan heterosexual monogamous. Lamun 1 awewe boga kelamin jeung sakabeh lalaki séjén tapi kabéh awéwé séjén henteu, urang ayeuna boga kaayaan dimana 9 lalaki boga 2 mitra jeung 9 awewe ngan hiji, sedengkeun lalaki cuckold ogé ngabogaan 1. Pantun pikeun lalaki nyaéta 2, nu mode pikeun awéwé nyaéta 1, sedengkeun rata-rata 1,9 pikeun duanana sexes.

Tapi teu saurang ogé boga kelamin jeung 0.9 tina pasangan, jadi dina diri eta kudu ngabejaan Anjeun yen ieu mangrupa abstraksi, teu jumlah nyata.

Kumaha ngeunaan kabiasaan sabenerna? Numutkeun kana British National Survey of Sikap Seksual sareng Gaya Hirup 1990-91, 18.876, dua kali langkung seueur awéwé (39,3%) ngan ukur ngagaduhan hiji pasangan seksual dina umurna dibandingkeun sareng lalaki (20,6%); sedengkeun 24,4% tina sakabeh lalaki miboga leuwih ti 10 pasangan seksual dibandingkeun 6,8% awéwé. Hiji persén lalaki accounted pikeun 16% sadaya pasangan dina 5 taun kaliwat. Tina 11.000 jalma antara umur 16 sareng 44 anu ditaliti taun 2001, jumlah rata-rata hubungan salami 5 taun sateuacana nyaéta 4 pikeun lalaki sareng 2,5 pikeun awéwé. Lalaki miboga rata-rata 13 pasangan hirupna, sedengkeun awéwé miboga persis satengahna. Opat belas koma genep persén lalaki geus miboga leuwih ti hiji hubungan seksual dina waktos anu sareng, tapi ngan 9% awéwé boga.

Lalaki gay nuturkeun pola: Lalaki homo condong mibanda leuwih pasangan ti lesbi, sarta ulikan di San Fransisco kapanggih yén ampir 50% lalaki homo gaduh leuwih ti 500 mitra. Numutkeun Camilla Paglia, "Lalaki gay neangan kelamin tanpa emosi; Lesbi sering ditungtungan ku émosi aséksual!

Upami fallacy tina rata-rata leres, éta bakal gaduh pentingna évolusionér anu ageung sabab hartosna yén moal aya variasi dina kasuksésan réproduktif antara séks: dina basa sanés, teu sapertos kasus nyata, lalaki sareng awéwé rata-rata sami. jumlah.turunan. Sareng upami éta leres, Darwin bakal salah ngeunaan pamilihan séksual, sanés sacara dramatis, sakumaha anu ditingalikeun, sanaos anjeunna dianggap salah pikeun bagian anu langkung saé dina abad.

Kanyataanna, malah naon Darwin teu bisa bener ngajelaskeun dina waktu éta, heredity, confirms eta. Seuseueurna masarakat pribumi di Afrika nyaéta poligini sareng ngalembagakeun lalaki sareng langkung seueur pasangan seksual dina nikah. Hasilna nyaéta di Ghana, bapa rata-rata boga anak dua kali leuwih loba ti indung rata-rata. Sarta alatan kromosom Y diwariskeun ngan ti bapana sarta gén mitokondria ngan ti indungna, di Sinai Y karagaman genetik low bari gén mitokondria tinggi. Tapi kumaha bisa jadi lamun jumlah sabenerna mitra pikeun sexes éta sabenerna sarua?

Ogé, anjeun tiasa ningali jumlah modal mitra dina anatomi diri urang sareng baraya caket urang. Dina slide salajengna, rata-rata ukuran awak jalu dibandingkeun bikang (disebut dimorphism seksual) digambarkeun ku bunderan pikeun tiap spésiés. Ukuran kelamin jalu jeung bikang ogé dituduhkeun, kitu ogé ukuran rélatif téstés unggal spésiés.

Sumber: C. Badcock de Short, RV, Kamajuan dina Studi Perilaku, 9, 152-3, 1979.

Dina simpanse, jumlah modal pasangan seksual umumna tinggi pikeun duanana sexes, nu promotes paparan séks awéwé tinggi, dimorphism seksual low, sarta téstés kacida gedéna, sakumaha loba jalu kawin jeung unggal bikang sarta hiji-hijina jalan pikeun bersaing éta di jero bikangna. . sistem reproduksi: ku kituna perlu leuwih spérma kualitas luhur. Janten pikeun simpanse, klaim yén séksna sami dina jumlah pasangan séksual tiasa pisan nyepeng seueur bebeneran, khususna pikeun bonobo, anu dipikanyaho libertine pisan.

Sanajan kitu, dina gorila, dimorphism seksual manifests lamun silverback alfa jalu monopolize harems bikang, anu auratna leutik, sakumaha ogé jalu. Anu langkung penting, téstés ogé leutik sabab henteu aya persaingan antara spérma dina kaayaan sapertos kitu.

Manusa sigana aya di tengah: leuwih dimorphic ti simpanse, tapi kirang ti gorila (kalawan sirit nu panggedena sadaya, sabagean meureun sabab teu boga tulang dina sirit). Tapi ukuran rélatif leutik tina téstés manusa jeung aurat bikang téh comparable jeung nu kapanggih dina gorila kacida polygynous.

Naha kuring sono? Naha aya katerangan sanés naha séks béda dina jumlah séks anu dilaporkeun? dipénta pesen aslina. Oh enya anjeun, sarta oh enya aya!

Tapi hayu atuh naroskeun ka anjeun: Naha kasalahan ieu bakal dipercaya upami hal-hal sabalikna sareng ngalibatkeun kateusaruaan gender? Kuring terang naon anu kuring pikirkeun.

Pamakéan cookies

Halaman wéb ieu nganggo cookies supados anjeun ngagaduhan pangalaman pangsaéna. Upami anjeun neraskeun ngotéktak anjeun masihan ijin pikeun panarimaan cookies anu disebut tadi sareng panarimaan kami kabijakan cookie, klik link pikeun inpo nu leuwih lengkep

narima
Bewara Cookie