Zgjidhni faqen

Shumica dërrmuese e meshkujve mësojnë të jenë seksualë me një ereksion autonom, spontan dhe të fortë pa pasur nevojë për asgjë nga partnerja e tyre përveç pëlqimit. Përvoja e parë e problemeve me ereksionin mund të ndodhë në moshën 25, 45 ose 75 vjeç. Megjithatë, burri dëshiron të kthehet në një ereksion 100 për qind të parashikueshëm. Ju mund të shihni një mjek dhe të merrni një ilaç për ereksion ose injeksion penile, ose mund të shihni një terapist për të reduktuar ankthin e performancës dhe për të shijuar fokusin shqisor. Pastaj mjeku premton një rikthim në funksionin e përsosur erektil. E vërteta: mjeku nuk mund të përmbushë atë që premton apo atë që pret njeriu.

Ajo që i duhet një mashkulli për të rifituar rehatinë dhe besimin me ereksionin është pranimi i faktorëve psikologjikë, biomjekësorë dhe relacionalë që nxisin vetë-efikasitetin erektil. Shumica, zakonisht 85 për qind ose më shumë, e përvojave seksuale rrjedhin nga rehatia në kënaqësi, eksitim, rrjedhje erotike, marrëdhënie seksuale dhe orgazmë. Ai dhe partnerja e tij mësojnë të pranojnë se seksi nuk çon gjithmonë në marrëdhënie. Ata kthehen drejt njëri-tjetrit dhe ndajnë një përvojë sensuale ose erotike: manuale, gojore apo të tjera. Seksualiteti është i orientuar drejt kënaqësisë dhe i kënaqshëm, ky është modeli mjaft i mirë seksual.

Një parim qendror psikologjik është braktisja e modelit të performancës së përsosur individuale me marrëdhënie seksuale si një test kalimi ose dështimi. Një çift mund të adoptojë një model të ndryshueshëm dhe fleksibël të orientuar drejt kënaqësisë që përfshin marrëdhënien seksuale, por nuk e kërkon atë. Seksualiteti është zgjeruar duke përfshirë mjedise sensuale, lozonjare dhe erotike përveç marrëdhënieve seksuale. Ai përballet dhe braktis tradicionalen "seks = marrëdhënie" dhe përqafon përvojat seksuale me bazë të gjerë, fleksibël që përfshijnë marrëdhënie, por nuk kufizohen vetëm në marrëdhënie.

Pritjet pozitive seksuale zëvendësojnë ankthin paraprak. Një orientim i kënaqësisë në çift zëvendëson një orientim individual të performancës. Pranimi seksual është vendimtar. Është më e shëndetshme të pranosh penisin në ereksion ose të dobët, në vend që të kërkosh performancë të përsosur ereksioni. Psikologjikisht, ajo që është më e rëndësishme është pranimi i vetvetes si një "burrë i mençur" që kupton se seksualiteti i ndryshueshëm dhe fleksibël, duke përfshirë dëshirën seksuale mashkullore dhe ereksionet që zhvillohen nga stimulimi, është më i vërtetë dhe i shëndetshëm sesa ereksioni spontan. Ai dhe partnerja e tij e pranojnë se seksi nuk përfundon gjithmonë me marrëdhënie dhe ata mund të shijojnë seksualitetin pa marrëdhënie.

Vetë-efikasiteti erektil nga ana biomjekësore përfshin njohuri për faktorët shëndetësorë mjekësorë dhe të sjelljes që nxisin dhe mbështesin funksionin erektil. Çdo gjë që është e mirë për shëndetin fizik është e mirë për shëndetin seksual. Kjo përfshin faktorët vaskular, neurologjikë dhe hormonalë, si dhe shëndetin e sjelljes, veçanërisht modelet e shëndetshme të gjumit. Për më tepër, një burrë mund të lërë duhanin, të zvogëlojë konsumin e alkoolit (veçanërisht te të moshuarit), të ushtrojë rregullisht dhe të praktikojë vëmendjen.

Faktorët relativë janë vendimtarë për funksionin erektil. Partneri është aleati juaj intim dhe erotik, jo dikush për të cilin duhet të performoni. Vetë-efikasiteti erektil është i orientuar drejt çiftit dhe fokusohet në kënaqësinë e përbashkët. Kthehuni tek partneri juaj edhe nëse përvoja seksuale ishte e mrekullueshme, e mirë ose jofunksionale. Kjo do të ndihmojë në luftimin e kurthit tradicional mashkullor të panikut ose faljes nëse një takim nuk rezulton në marrëdhënie seksuale. Çifti pranon se është normale të mos ketë një ereksion të mjaftueshëm për të kryer marrëdhënie seksuale, një herë në muaj ose një herë në vit. Një masë e mirëqenies relacionale është hapja për t'u përfshirë në skenarë sensualë, lozonjarë ose erotikë për të përforcuar kënaqësinë seksuale.

Për të përforcuar vetë-efikasitetin erektil, përqendrohuni në tre tema kryesore. Së pari, përdorni të gjitha burimet psikologjike, biomjekësore dhe relacionale. Së dyti, jini të hapur ndaj skenarëve sensualë dhe erotikë kur një takim nuk çon në marrëdhënie. Së treti, pranoni seksin mjaftueshëm të mirë si diçka më të shëndetshme se performanca perfekte e marrëdhënieve individuale.

Përdorimi i cookies

Kjo faqe në internet përdor cookies në mënyrë që të keni përvojën më të mirë të përdoruesit. Nëse vazhdoni të shfletoni, po jepni pëlqimin tuaj për pranimin e cookies të sipërpërmendura dhe pranimin e tonave Politika Cookies, klikoni lidhjen për më shumë informacion

në rregull
Njoftim i cookies