Zgjidhni faqen

 

Ndarja ose divorci janë situata ligjore që askush nuk dëshiron t'i kalojë, por ndonjëherë mund të paraqiten si zgjidhje të pashmangshme për problemet e mundshme mes bashkëshortëve. Për këtë arsye, është gjithmonë mirë të dini gjithçka për këto kushte për të mos rënë në to ose për të ditur se si t'i trajtoni siç duhet, nëse do të ndodhin.

Kur dy njerëz vendosin të bashkojnë jetën e tyre në martesë, ata e bëjnë këtë me qëllimin e vendosur për të qëndruar së bashku për një jetë; por, ndonjëherë, mund të mos jetë kështu dhe, përkundrazi, ata e përfundojnë marrëdhënien me një ndarje përfundimtare ose divorc. Në fakt, është një situatë shumë e zakonshme që, sipas statistikave, Është regjistruar në 50% të çifteve të formuara ligjërisht.

Për këtë arsye, ia vlen të dimë se si funksionojnë dy kushtet ligjore që përcaktojnë ndarjen dhe divorcin e çifteve, për të shmangur arritjen e këtyre ekstremeve ose, nëse ato ndodhin, të dimë të veprosh ligjërisht në mënyrën më të përshtatshme të mundshme.

Dallimi midis ndarjes dhe divorcit është se e para është e përkohshme, ndërsa e dyta është përfundimtare. Do të thotë, kur dy persona ndahen ligjërisht, pas një kohe të caktuar ata mund të shlyejnë statusin e tyre si bashkëshortë dhe të kthehen për të ndarë si çift; ndërsa pas shkurorëzimit nuk ka kthim prapa dhe zgjidhja e lidhjes martesore është përfundimtare.

Divorcet dhe ndarjet mund të ndodhin në çdo moment në lidhje, në çiftet e reja apo tek ata që janë bashkë prej disa vitesh. Është shumë e vështirë të parashikohet, por mund t'i ndodhë kujtdo kur nuk ka një marrëdhënie të mirë martesore.

Për shembull, është mirë të dini se si është duke e ndarë në 40 atë që nuk ju thotë askush, pasi në këtë moshë gjithçka është pak më e ndërlikuar, për shkak të të gjithë faktorëve që mund të përfshijnë faktet. Në çdo rast, Është gjithmonë e këshillueshme që të merrni mbështetje të mirë ligjore me një avokat specialist i cili ndihmon në proceset përkatëse ligjore të përfshira.

Si të gjeni mbështetje të mirë ligjore?

Ka zyra të specializuara ligjore që kanë avokatë ekspertë të Ligjit për Familjen, të cilët mund t'ju ndihmojnë të zgjidhni situatën tuaj lehtësisht dhe pa pasur nevojë të paguani tarifa të larta. Këshillohet që të përpiqeni të promovoni një divorc të shprehur që karakterizohet nga të qenit i shpejtë, i rënë dakord mes dy palëve dhe mund të kushtojë deri në 150 euro për ish-bashkëshortin.

Juristët e specializuar në këtë fushë i zhvillojnë shumë shpejt proceset përkatëse ligjore, veçanërisht në rastet e divorceve konsensuale që nuk kanë nevojë të çohen në gjykatë. Për këto raste mjafton të arrihen marrëveshje të caktuara, të hartohet dokumenti përkatës, të nënshkruhet nga të dyja palët dhe të paraqitet tek noteri për të zyrtarizuar divorcin.

Në marrëveshjen rregullatore përkatëse, mund të vendosen klauzola të ndryshme që përfitojnë të dyja palët dhe ndihmojnë në adresimin e shqetësimit normal të "nese ndahem nuk kam ku te shkoj”, pasi mund të garantohen disa kushte për të parandaluar që ndonjë nga ish-bashkëshortët të bëhet i pafuqishëm.

Prandaj, përfshirja e një avokati të mirë është thelbësore në zhvillimin e çdo divorci, qoftë të shprehur apo kontestues (në gjykatë), pasi vetëm në këtë mënyrë mund të garantohen zgjidhje të drejta për të dyja palët.

Plani duhet të jetë gjithmonë që ish-bashkëshortët të kenë shpërndarjen korrekte të pasurive të arritura në martesë dhe sigurinë e një bilanc të mirë financiar për të mbajtur veten pas ndarjes dhe kjo mund të arrihet vetëm me një ndihmë të mirë juridike.

Për të gjetur atë të duhurin, mjafton të rishikoni shumëllojshmërinë e gjerë të avokatëve të shkëlqyer në internet. Ka agjenci të specializuara ligjore me juristë ekspertë në të Drejtën Familjare që mund t'ju ndihmojnë të ndaheni ligjërisht ose të divorcoheni, me kosto të ulët dhe shpejt dhe lehtë.

Pra, nëse, për fat të keq, duhet t'i drejtoheni divorcit për të zgjidhur situatën e marrëdhënies suaj, të kërkoni mbështetjen ligjore të avokatëve martesor që ju këshillojnë dhe zhvillojnë proceset përkatëse, ata gjithmonë do të kërkojnë më të mirën për të gjithë të përfshirë.

 

Përdorimi i cookies

Kjo faqe në internet përdor cookies në mënyrë që të keni përvojën më të mirë të përdoruesit. Nëse vazhdoni të shfletoni, po jepni pëlqimin tuaj për pranimin e cookies të sipërpërmendura dhe pranimin e tonave Politika Cookies, klikoni lidhjen për më shumë informacion

në rregull
Njoftim i cookies