Zgjidhni faqen

Ndërsa është e vërtetë, ka shumë njerëz sot që duan të dinëSi të renditni kategoritë e WordPress? E mira është se këtu mund të gjesh të gjitha informacionet që ju nevojiten për të porositur kategoritë e WordPress.

Edhe pse në fillim kjo nuk duket e rëndësishme me rritjen e faqes tuaj të internetit ose blogut, do të kuptoni se renditja e kategorive ka rëndësi. Sigurisht WordPress do të bëjë rendin e kategorive automatikisht, ky është renditja alfabetike. Dihet që ju nuk mund të porosisni drejtpërdrejt kategoritë ose të ndryshoni pozicionin e tyre.

Më e mira dhe më e madhja nga të gjitha është se mund të bëni ndryshimin e kategorive në dy mënyra, ose shkarkimi i një prej shtojcave të ofruara nga WordPress ose përmes duke krijuar një menu të re të personalizuar. Në të njëjtën mënyrë, këtu do t'ju njoftojmë dy mënyrat.

Për këtë arsye, ju ftojmë të vazhdoni të lexoni këtë artikull, i cili synon të t'ju mësojë se si të renditni kategoritë e WordPress.

Cilat janë kategoritë e WordPress?

Para se ta dini si të ndryshoni kategoritë e WordPress ju duhet të dini se cilat janë kategoritë.

Tani, Kategoritë në WordPress është një nga mënyrat më të mira për të grupuar sasi të mëdha postimesh. në një grup të vetëm në mënyrë që të mund të menaxhoni dhe shikoni të gjithë përmbajtjen që lidhet me atë kategori.

Si të porosisni kategoritë e WordPress?

Sigurisht që edhe ju jeni një nga personat që dëshironi përgjigjen e kësaj pyetjeje, pasi mbajtja e renditjes së kategorive në WordPress është e rëndësishme sepse kjo do t'ju ndihmojë shumë. Natyrisht ne do t'ju ndihmojmë të dini se si të porosisni kategoritë e WordPress dhe gjithçka që lidhet me të, si dhe ato mund të plotësojnë informacionin duke hyrë në faqen tonë të internetit.

Edhe pse ka pak njerëz që e dinë realisht se si bëhet renditja e kategorive të WordPress-it, duhet të dini se ka dy mënyra për ta bërë këtë dhe këtu i shpjegojmë ato në mënyrë të detajuar në mënyrë që ta merrni parasysh kur bëni konfigurimin tuaj.

Si të porosisni kategoritë e WordPress duke krijuar një menu?

Po, e lexove mirë, kjo është mënyra e thjeshtë për të ditur se si të porosisni kategoritë e WordPress, këtu do të dini se si t'i poziciononi kategoritë sipas dëshirës tuaj.

Sigurisht, ju keni krijuar tashmë një menu nëse nuk i keni theksuar, mund ta bëni këtë dhe të integroni të gjitha kategoritë që do të përdorni në faqen tuaj të internetit dhe t'i vendosni ato sipas rendit që dëshironi.

Por Si mund të kryhet ky veprim? Përgjigja është shumë e thjeshtë dhe për ta ditur ju ftojmë të ndiqni këto hapa që do t'ju lë më poshtë:

Para së gjithash, ju do të hyni në panelin e faqes suaj të internetit dhe do të shkoni te seksioni në menunë e majtë. “Pamja > Menytë”.

Pas kësaj do të shtypni "Krijoni një menu të re".

Rirenditni kategoritë e blogut në shiritin anësor

Tani do të vazhdoni të emërtoni menunë për ta dalluar atë nga menutë e tjera që gjenden në WordPress, mund të vendosni diçka si "Menyja e kategorive të reja".

Ndrysho rendin e kategorive të shiritit anësor të blogut

Kur shkoni për të shfaqur Kategoritë, mbani mend këtë Ju gjithashtu mund të shtoni kategori të reja në menunë që po krijoni.

Mos harroni se pozicionin e kategorive mund ta rregulloni sipas dëshirës, ​​vetëm për këtë duhet ta shtypni dhe ta mbani dhe ta tërhiqni në pozicionin që dëshironi.

Ne shtojmë kategoritë e blogut në pozicionin e duhur

Ju duhet të jeni të vetëdijshëm mos shënoni asnjë nga opsionet që shfaqen në "Opsionet e menysë" pasi kjo meny është vetëm në mënyrë që të shfaqet në "miniaplikacionin e menusë me porosi".

Pasi të keni përfunduar përpunimin dhe renditjen e kategorive në menunë e re, do të jepni "Ruaj menu".

Si të aktivizoni menunë e personalizuar të kategorive?

Tani ne tashmë kemi krijoi menunë e kategorive me rendin që dëshironi, por kjo ende nuk mund të shfaqet, për këtë ne do të tregojmë hapat e mëposhtëm në mënyrë që të mund të shfaqet sipas dëshirës tuaj.

Duhet të dini se për të treguar kategoritë që keni porositur do të përdorni miniaplikacion i personalizuar i menusë.

Për ta arritur këtë do të ndiqni hapat e mëposhtëm të thjeshtë:

Para së gjithash, ju do të "Pamja > Miniaplikacionet". Kjo do të na tregojë një panel opsionesh në të majtë ku do të kërkoni opsionin "Menyja e personalizuar". Do të vazhdoni të klikoni mbi të dhe do t'ju çojë në "Sibar anësor".

Sapo ta kemi këtë, do të vazhdojmë me konfigurimin e tij, ju do të bëni vetëm sa vijon:

 Ju do të vendosni emrin që do të mbajë miniaplikacioni, ju rekomandojmë të vendosni "KATEGORITË" për një pamje më të mirë.
 Më pas në seksionin “Zgjidhni menunë” do të kërkoni emrin që i keni dhënë menysë që keni krijuar më parë. Pavarësisht nga emri që keni vendosur në të.

Më në fund shtypni butonin "Ruaj". Jeni gati dhe dini një nga mënyrat për të porositur kategoritë e WordPress.

miniaplikacion i personalizuar i menusë me kategori të porositura të blogut

Pasi të ruhen, shkojmë në pjesën publike të faqes sonë të internetit dhe do të shohim kategoritë sipas renditjes që kemi krijuar menynë.

Si të porosisni kategoritë e WordPress me Plugin?

Para së gjithash, Për të ditur se si të porosisni kategoritë e WordPress, duhet të kërkoni, instaloni dhe aktivizoni shtojcën "Kategoria Porosi". Sapo ta keni aktivizuar, thjesht duhet të shkoni te seksioni i artikujve dhe të zgjidhni "renditja e taksonomisë” kjo është faqja që do t'ju japë opsioni për të renditur kategoritë e WordPress si të duash.

Këtu do të keni mundësinë për të porositur kategoritë në këtë faqe. Sigurisht, për ta arritur këtë, mjafton t'i shtypni dhe të tërhiqni në vendin ku dëshironi. Në rast të përdorimit të kategorive dytësore gjatë lëvizjes së asaj kryesore, ai gjithashtu lëviz.

Mos harroni se në Për të përfunduar rirenditjen e kategorive, duhet të klikoni në "Përditëso". Tani tashmë mund të shtoni miniaplikacionin "Kategoritë". në shiritin anësor të WordPress, për ta bërë këtë duhet të ndiqni këto hapa:

Fillimisht shkoni në menunë e majtë dhe klikoni në opsionin "Pamja" që do të heqë disa opsione në të cilat do të shtypni "Widgets". Pas kësaj ju shkoni në ueb në mënyrë që të shihni kategoritë sipas renditjes që i keni zgjedhur.

A funksionon renditja e kategorive të produkteve në WooCommerce?

Po, kjo shtojcë funksionon gjithashtu për të ditur se si të renditni kategoritë e produkteve, personalizimi dhe renditja e kategorive sipas dëshirës, ​​duke i vendosur ato më të njohurat në pjesën e përparme, më e mira nga të gjitha, procesi është i njëjtë, vetëm në këtë rast gjëja më e rekomanduar është të emërtoni Widget-et "Kategoritë e produkteve".

Në mënyrë të ngjashme duke hyrë këtu mund të merrni më shumë informacion.

.

Përdorimi i cookies

Kjo faqe në internet përdor cookies në mënyrë që të keni përvojën më të mirë të përdoruesit. Nëse vazhdoni të shfletoni, po jepni pëlqimin tuaj për pranimin e cookies të sipërpërmendura dhe pranimin e tonave Politika Cookies, klikoni lidhjen për më shumë informacion

në rregull
Njoftim i cookies