Zgjidhni faqen

Njerëzit me varësi nga dashuria ndjejnë presion për të qenë në një lidhje. Nuk është vetëm dëshira për të qenë në një lidhje, por nevoja reale për të qenë pjesë e një çifti në mënyrë që të ndiheni të kompletuar. Gratë dhe burrat e varur nga dashuria do të qëndrojnë në marrëdhënie shkatërruese, të dëmshme dhe abuzive në vend që të largohen nga marrëdhënia.

Dashamirët e dashurisë gjithashtu vendosin nevojat e partnerit para të tyre. Ndërsa shpesh është thelbësore në një marrëdhënie normale dhe të shëndetshme të përqendroheni përkohësisht te një partner dhe jo te vetja, një dashnor i dashurisë ka një fiksim të përjetshëm te nevojat e tjetrit.

Është e rëndësishme të theksohet se varësia nga dashuria nuk bazohet në një dëshirë seksuale ose dëshirë romantike. Në vend të kësaj, është besimi i thellë se ata nuk janë të plotë dhe të plotë nëse nuk janë në një lidhje. Kjo shpesh shkaktohet nga çështjet e neglizhencës dhe neglizhencës në fëmijëri dhe siç manifestohet në marrëdhëniet romantike, bëhet model.

Varësia nga dashuria, si çdo varësi, mund të kontrollohet dhe ndryshohet. Njerëzit e varur nga dashuria mund të mësojnë të jenë të kënaqur me veten e tyre dhe të gjejnë partnerë të shëndetshëm, të cilët janë të ekuilibruar emocionalisht dhe të interesuar për një marrëdhënie të dhënë dhe të marrë.

Ndonjëherë në sjellje tepër korrekte, një dashnor i dashurisë mund të kthehet në një person që i shmanget dashurisë. Shmangia e dashurisë shpesh shihet si distancim emocional ose padisponueshmëri emocionale, ku mendimi për t'u mbështetur te një tjetër krijon ankth, shqetësim dhe parehati. Ata janë njerëz që duan të jenë në një lidhje, por kanë frikë të humbasin veten ose të ndihen të mbingarkuar.

Shenjat e shmangies në dashuri

Një person me një histori të varësisë nga dashuria duhet të jetë i vetëdijshëm për shenjat e mëposhtme që mund të tregojnë shmangien e dashurisë:

  • Zhvendosja e vëmendjes te partneri: Njerëzit që fillimisht janë të vëmendshëm dhe simpatik, më pas bëhen të ftohtë dhe të largët ngrenë qëllimisht barriera për të mbrojtur veten nga të qenit emocionalisht të disponueshëm për partnerin.
  • Mungesa e intimitetit emocional: Frika nga të qenit vetvetja ose frika për t'u parë si i pambrojtur dhe i hapur emocionalisht shkakton frikën e autenticitetit dhe intimitetit emocional. Në disa raste, mund të ndodhë intimiteti emocional që tërhiqet ose mohohet menjëherë.
  • Bëni gjëra të tjera: Njerëzit mund t'i japin përparësi sjelljeve dhe "gjërave" të tjera mbi marrëdhënien. Mund të jetë duke kaluar orë të gjata në punë, në palestër ose me miqtë, ose mund të jenë sjellje më serioze si varësia.
  • Pamundësia për të folur për ndjenjat: Dashamirët e dashurisë shpesh flasin për ndjenjat e tyre gjatë gjithë kohës, ndërsa shmangia e dashurisë nuk i hapet njëri-tjetrit. Për ata që nuk janë emocionalisht të disponueshëm, ndjenjat negative dhe pozitive janë të vështira për t'u shprehur.

Shumica e njerëzve që shmangin dashurinë bëhen mbrojtëse për paaftësinë e tyre për t'u lidhur dhe për të pasur një marrëdhënie të shëndetshme. Ata janë shpesh në mohim dhe përdorin zemërimin dhe mbrojtjen si një pengesë shtesë për të krijuar intimitet dhe lidhje emocionale.

Mësoni të besoni

Mosbesimi në sigurinë e marrëdhënies është shpesh në qendër të problemit kur një person i varur nga dashuria bëhet një shmangës i dashurisë. Të mësosh t'i besosh vetes është hapi i parë dhe mund të arrihet përmes këshillimit dhe terapisë.

Të ndiheni rehat si një person beqar dhe të përqendroheni në atë që dëshironi në një marrëdhënie do të jetë thelbësore. Nëse personi nuk e kupton se si duket një marrëdhënie e shëndetshme dhe një partner emocionalisht i disponueshëm, ai do të vazhdojë të ketë frikë dhe ankth rreth një marrëdhënieje.

Marrja e kohës për të mësuar të flasë dhe të përpunojë emocionet është e dobishme për shumë njerëz që shmangin ndjenjat romantike. Njohja se kur duhet të jesh i hapur dhe i prekshëm ndaj njerëzve të përzgjedhur dhe të besuar në jetë është thelbësor për zhvillimin e aftësive të nevojshme për të qenë në gjendje të shprehësh nevojat dhe dëshirat tuaja duke ruajtur kufij të shëndetshëm dhe të sigurt.

Ndërsa është e pamundur të parashikohet suksesi i një marrëdhënieje, të mësuarit e besimit, çfarë të kërkoni nga një partner i sigurt dhe i shëndetshëm dhe si t'i shprehni emocionet tuaja ofron një grup aftësish dhe një rrjet sigurie për këdo me një histori të varësisë romantike. .