Изберете страница

Моќта на гешталт терапијата во управувањето со стресот

Моќта на гешталт терапијата во управувањето со стресот Вовед во стресот: Стресот е значаен проблем со менталното здравје кој влијае на многу луѓе во денешното општество. Тоа се манифестира на различни начини и може да има негативно влијание врз нашата...

Совети за справување со длабоката зимска депресија

Извор: Марек Стуџински/Unsplash Депресијата никогаш не „затвора продавница“. Не, како Дени, тој е отворен 24/7, 365 дена во годината. би требало да знам. Секоја година доживувам некоја форма на тоа. Не трае толку долго и не е толку интензивно...
3 здравствени предизвици „Аверс на дрога“ може да се решат

3 здравствени предизвици „Аверс на дрога“ може да се решат

Сме слушнале многу за технологии кои се спојуваат за да формираат една, или веројатно повеќе, верзии на метаверс. [1] Овие технологии вклучуваат веб 3.0, побезбеден и дистрибуиран Интернет преку блокчејн; зголемена, виртуелна и мешана реалност...
4 причини зошто тимската работа тешко се развива на работа

4 причини зошто тимската работа тешко се развива на работа

Jacob Lund/Adobe Stock Премногу е лесно да се објасни зошто денешната работна сила навидум ја игнорира вредноста на приклучувањето кон нешто поголемо и правењето лични жртви за поголемо добро. На крајот на краиштата, „Прашајте го авторитетот!“ Тоа беше уморно клише...
5 упатства кои ќе ви помогнат да разговарате со дете за страшни вести

5 упатства кои ќе ви помогнат да разговарате со дете за страшни вести

Неодамна во вестите слушаме за масовни престрелки кај нас. Овие се, за жал, чести и многу досадни за сите нас, особено за децата. Иако посакуваме да можеме да ги заштитиме нашите деца да не мора да ...